חברי האיגוד ברובם מומחים ומתמחים ברפואה פיזיקלית ושיקום. חברים נלווים לאיגוד היום בעיקר פיזיותרפיסטים. מרפאות בעיסוק, קלינאיות תקשורת, אחיות, פסיכולוגים, טכנאי מכשירים, חוקרים מהאקדמיה ועוד.
פעילות ומטרות
פיתוח וקידום הרפואה השיקומית בישראל, הכשרת דור המשך של רופאי שיקום; קשר עם ארגונים רפואיים בישראל: קשר עם ארגונים לרפואה פיזיקלית ושיקום, וארגונים רפואיים אחרים בחו"ל; ארגון כנסים והשתלמויות ועוד.
כנסים בארץ: קיום כנס מדעי גדול מדי שנה. הכנס מהווה נקודת מפגש ובמה לכל אנשי המקצוע מהתחומים הפרא-רפואיים המעורבים בתהליך שיקומו של הנכה. האיגוד משתתף גם בכנס "מדקס".
פעילות ציבורית: חברות בתת-ועדה בין-משרדית לנושא המוכנות לרעידות אדמה בישראל. חברות בתת-ועדה של משרדי העבודה, הרווחה והבריאות לנושא הוצאת הוועדות הרפואיות מהמוסד לביטוח לאומי. חברות בוועדה של משרד הבריאות לקביעת קריטריונים למבנה מחלקות השיקום ולרישויין.
פרסומים: הכוונה לפרסומים מדעיים עדכניים ומידע על כנסים מתוכננים.
בעקבות הספר הראשון שערך פרופ' אבי עורי, "מבוא לתולדות הרפואה השיקומית בישראל", פורסם ספר שני בעריכת פרופ' אלי איסקוב ופרופ' חיים רינג – "אבני דרך בתולדות רפואת השיקום".
פרסים ומלגות: האיגוד מעודד את חבריו להשתתף בכנסים בינלאומיים חשובים. בכל שנה מוענקות מלגות הוענקו לחוקרים אשר הציגו את מחקריהם בכינוסים שונים, ובכלל זה הכינוס של איגוד הבינלאומי לרפואה פיסיקלית ושיקום (ISPRM).
האיגוד בוחר מדי שנה את הזכאים לקבלת מענק מחקר ע"ש פרופ' רפאל רוזין ז"ל מטעם אוניברסיטת תל-אביב. הרופא אשר מציג במהלך הכנס השנתי את המחקר המצטיין זוכה בפרס האיגוד ע"ש חברנו, ד"ר מריו גולדין ז"ל, אשר נהרג בידי מרצחים. כמו כן, מדי שנה מוענק פרס מפעל חיים ע"ש פרופר רינג ז"ל.
הפורום הים-תיכוני לשיקום מקיים מפגשים דו-שנתיים מאז הוקם, ביוזמתו של פרופ' חיים רינג, בשנת 1996, ולנציגים של איגוד השיקום נוטלים בו חלק.
האיגוד היה והנו מעורב באופן פעיל גם בפרוייקטים בינלאומיים: פרוייקט ICF של ארגון הבריאות העולמי ופרוייקט PRO-ESOR של האיגוד האירופי.
ועד האיגוד
יו"ר – ד"ר יולי טרגר, MD, PhD, MHA
מנהל מחלקת שיקום, מרכז רפואי אוניברסיטאי סורוקה